De voordelen van het gebruik van een steadicam

DWDD steadicam from Dutch Visuals on Vimeo.

Door iedereen wordt het kijken naar rustige beelden als zeer prettig ervaren. Als je veel televisie of films kijkt, dan zal het je opvallen dat daar veel stabielere beelden getoond worden, dan bijvoorbeeld de filmpjes die je van je vrienden op facebook ziet.

De bekendste methode om rustige (en dan bedoelen we: niet schokkende) beelden te krijgen is het gebruik van een statief. Maar een statief heeft als nadeel dat de camera vast staat op één plek. Om daar iets meer dynamiek in te krijgen, gebruiken wij op een statief ook regelmatig een slider. Daarmee glijdt de camera met een bereik van iets meer dan een meter, waardoor je meer gevoel van diepte krijgt.

Met een “shoulder rig” kun je de camera meedragen terwijl je filmt, maar daar krijg je nog wel wat beweging bij, wanneer je moet lopen. Dat wordt al helemaal erg wanneer je rent. Om die beelden weer wat rustiger te krijgen, wordt vaak gebruik gemaakt van stabilising software.

Als je je camera mee wilt nemen in actieshots, maar je wilt geen rails in beeld, dan gebruik je de steadicam. Een stabiele camera, die alle bewegingen van het lopen corrigeert. Bij De Wereld Draait Door hebben ze een item aan de steadicam gewijdt. Bekijk de film en je snapt precies waarom wij een steadicam van DJI gebruiken.

Bij Dutch Visuals kiezen we namelijk voor de beste vloeiende actieshots, zonder storende bewegingen.

Meer informatie? Bel ons: 076-8888 448.