Coolblue verkocht - persconferentie

Coolblue verkocht – persconferentie

Coolblue, een van de grootste webshops van Nederland, doet enorm veel met online video. Naast de vele productfilms, waarin uitleg wordt gegeven over diverse eigenschappen van de artikelen die Coolblue verkoopt in de online winkel, worden online films ook ingezet voor andere doelen. Altijd met een knipoog, goed voor een lach. Zo gebruiken ze een filmpje om te laten zien wat Coolblue is en is er een ludiek filmpje, waarin je na aankoop van een product wordt bedankt voor je bestelling.

 

Persconferentie gaat viral

Coolblue verkocht - persconferentie

De meest recente productie heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen op social media. Die gaat namelijk viral via Facebook, Linkedin, Twitter en Youtube. In de film wordt een persconferentie gehouden, waarin Coolblue directeur Pieter Zwart vertelt dat Coolblue zal worden verkocht. Deze video werd ook getoond aan het personeel, dat voorafgaand onderling een “gelekte” mail van de directeur over de persconerentie had rondgestuurd. Iedereen was nieuwsgierig wat het belangrijke nieuws zou zijn.

In bijgevoegd filmpje zie je de persconferentie en de reactie van het personeel, dat naar de film kijkt. Eerst gespannen nieuwsgierig en dan komt de boodschap binnen.

Coolblue verkocht

Coolblue speelt hiermee in op de Sinterklaasperiode en begint de film met de aankondiging dat Coolblue is verkocht. Er was een buitenlandse speler, die geïnteresseerd was in de overname van Coolblue. De overname kostte een miljard… pepernoten! Coolblue laat in de film doorsluimeren dat hun pakhuis net zo’n pakhuis is als dat van Sinterklaas. En dat wanneer de sint in het land is hij tijdelijk CSO van het bedrijf is. Ofwel Ad Sinterim.

In de film wordt tevens het Coolblue personeel bedankt voor het harde werk in deze drukke periode.

Dat de Coolblue directeur Pieter Zwart tevens een knipoog naar zijn eigen naam geeft mag duidelijk zijn, vooral op het eind, waar je op de deur van zijn kantoor ziet staan: Pieter, Eindbaas.

Meer informatie over online en viral video? Bel ons: 076-8888 448.